Smartphone

Er du en av de som ikke er klar over hvor farlig Smarttelefonen din egentlig er? En Smartphone for eks fra Apple har fire innebygde antenner. Hva alle disse er til for vil jeg sjekke ut. Svaret vil senere bli lagt ut her. Du holder vel telefonen til øret når du snakker eller lytter? For de fleste er det en selvfølge, for det er vi jo vant til fra de første telefoner. Føler du deg da «noe» varm på akkurat det øret du holder den til? Telefonen stråler, og jo mer stråler den jo lenger unna en basestasjon du befinner deg. Inne i bilen stråler den verst da signalene skal igjennom vinduer etc. Er du den som bruker handsfree-utstyr? Da anbefales på det sterkeste å benytte en med tråd. Ikke trådløst. Er du den som setter telefonen i flymodus om natten? Eller i beste fall slår den helt av om natten. Bra! Er du den som alltid har Wi-Fi innstilling og Bluetooth innstilling stående aktiv på din telefon eller iPad? Da bør du absolutt slå dette av når du ikke har behovet. Vær mye mer bevisst på dette. En god regel på kvelden før du går til sengs, er å slå av telefonen helt. I det minste burde Wi-Fi, Bluetooth og at den settes i flymodus gjøres. Det samme med gjelder for iPad og alle Pc,er. Til og med enkelte printere sender ut Wi-Fi signaler hvis de kan kobles til trådløst. Da slipper du strålingen i huset, og du vil garantert få en bedre natt. Den aller største blemmen du kan gjøre før natten er at den ligger på nattbordet, og at alle disse nevnte innstillingene er påslått for at du kanskje skal bruke den som vekkerklokke. Da ber du om bråk. Jeg sier ikke at disse oppstår umiddelbart, men problemet med helsen kommer snikende sakte. Her kan du lese mer om dette i Einar Flydals fil som heter einarflydal_com_2018_07_16_dreper-den-svake-stralingen-_22639

På for eks din iPhone er advarselen godt gjemt. Utgangspunkt tatt i iPhone 7

Gå til: Instillinger – Generelt – Juridisk og typegodkjenninger – Radiofrekvent stråling

Der finner du dette: Radiofrekvent stråling iPhone er testet og faller innenfor grensene for eksponering av radiofrekvent stråling.

SAR, eller «spesifikk absorpsjonsrate», er måletall for hvordan kroppen absorberer radiofrekvent stråling. SAR-grensen er 1,6 watt per kilo i land der grensen er over gjennomsnittlig 1 gram vevsmasse, og 2,0 watt per kilo i land der grensen er over gjennomsnittlig 10 gram vevsmasse. Under testing er iPhone-radioer stilt inn til sending ved høyeste styrke, og enhetene holdes i normale bruksstillinger, både tett inn mot hodet og nær overkroppen (5 mm avstand). Du kan redusere eksponeringen for radiofrekvent stråling ved å bruke håndfrialternativer som den innebygde høyttaleren, hodetelefoner eller lignende tilbehør. Deksler med metalldeler kan påvirke enhetens strålingskarakteristikker, herunder overholdelse av retningslinjer for eksponering av radiofrekvent stråling, på en måte som ikke er testet eller sertifisert.

SAR-verdier for denne enheten finner du på (linken under gjelder iPhone 7) www.apple.com/legal/rfexposure/iPhone9,3/nb/

 

Reklame